Chrissy debuteert in M1 en scoort grandioos!

Afgelopen weekend kwam ook Chrissy Fens aan de start en wel in de klasse M1 bij de Schieruiters in Rotterdam.

Chrissy:

Vandaag voor het eerst in drie jaar weer een wedstrijd gereden met mijn nieuwe topper Damisela la Promesa (v. Wup). Ik heb in het verleden Z2 gereden en Damisela is voorheen uitgebracht in het M2, dus ik mag M1 of M2 met haar rijden. Omdat wij nog een jonge combinatie zijn heb ik ervoor gekozen om eerst maar M1 te gaan starten, we moeten toch ergens beginnen.

Met gierende zenuwen mijzelf ingeschreven op een wedstrijd bij mijn oude vereniging, waar iedereen mij kent. Ik werk in de paardensport als instructeur, bitfitter en ben een jurylid… dus misschien niet de handigste keuze gezien mijn perfectionisme i.c.m. met toch wat faalangst. In de lessen bij Malene hebben we getraind op kracht van Daam afgewisseld met proefgericht maar ook zeker het mentale stukje (bij mij). Want die druk komt niet van buitenaf, maar vanuit mijzelf. En dat weet ik dondersgoed, maar is toch fijn als iemand dat nogmaals haarfijn uitlegt.

Vanmorgen vroeg Daam ingevlochten en ingeladen, al het andere had ik al gedaan (want o wee als er stress door een verkeerde tijdsplanning komt). Eenmaal op locatie kon ik bij het inrijden al fijn rondsturen, Daam liet me niet zitten (of ik Daam niet, dus).Eindelijk… weer genieten! Koppie op en gaan (arrogantie, hoor ik Malene in mijn hoofd zeggen)! Ik kon 2 fijne proeven neerzetten, met misschien iets minder overtuiging en lossigheid als thuis… maar man… wat was ik trots. Ik bleef lachen, rijden en bleef in het moment. En Daam? Daam deed dr ding, als een echte arrogante merrie betaamd.

Als kers op de kaart kon de jury ons momentje ook nog waarderen… We behaalden 2x een eerste plaats met in beide proeven 202 punten. Wat een debuut!

Misschien volgende keer toch maar M2?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.