Het geheim van een goede prestatie op wedstrijd zit niet alleen in het rijden van een goede proef!

Succesvol zijn en plezier hebben in de sport kan absoluut samen!

Ben jij wedstrijd ruiter? Onderstaande punten zal je dan vast herkennen!

 • je rijdt soms wel een winstpunt en soms niet
 • in de ring raak je de controle over je paard kwijt
 • je hoort de voorlezer niet altijd en rijdt vervolgens verkeerd
 • voor je wedstrijd maak je je druk om andere combinaties die meedoen
 • je oefent thuis je proef maar dat wordt heel vaak ruzie
 • je bent soms misselijk voordat je op je paard stapt
 • je vraagt je met regelmaat af waarom je nog op wedstrijd gaat
 • je vind dat de jury echt veel te streng geweest is
 • het commentaar op je protocol is absoluut niet voor jou bestemd
 • je bent meer bezig met de mensen die langs de kant staan dan met je proef
 • tijdens het losrijden rij je de sterren van de hemel en in de proef stopt je paard met lopen

Keer op keer blijven proberen gaat je hier niet mee helpen!

Je hebt niet alleen jezelf hiermee, maar ook je paard! Mag ik je helpen?

Wie is Malene Nootenboom?

En voordat je begint over dat ik makkelijk praten heb – want ik heb Grandprix gereden dus alles is voor mij een eitje…. Nee, dat is niet zo! Het is nog steeds geen eitje!

De waarheid is dat ik de afgelopen jaren ook enorm geworsteld heb met stress, spanning, concentratieproblemen en paarden die tijdens de proef andere dingen gingen doen dat ik zelf wilde.

Ik heb de afgelopen jaren verschillende keren moeten afgroeten omdat mijn paard niet door een hoek durfde of dat ik na het groeten keihard omdraaide en de bak weer uit vloog.

Ik heb zelf moeten ontdekken hoe ik de controle over mijn hersenen en lichaam terug kon krijgen en zo kon gaan werken aan de prestatie met mijn paard samen in plaats van los van elkaar in de ring rondrijden.

Omdat ik dit beschouwde als een enorme uitdaging ben ik mij gaan verdiepen in dit onderwerp en heb ik een aantal opleidingen en leergangen gevolgd. Zo heb ik een HBO opleiding psychologie en coaching gevolgd, ben ik aan de slag gegaan met mindset, heb ik een leergang over trainingsleer gevolgd en heb ik natuurlijk keihard gewerkt aan mijn eigen sportprestaties!

Het resultaat daarvan was dat ik zelf ging presteren in de ring. Ik heb in vrij korte tijd twee huis-tuin-en-keuken-paarden opgeleid én succesvol uitgebracht in de grandprix. Toen gingen mensen mij benaderen of ik hen ook kon helpen met presteren. Zo ben ik de afgelopen jaren actief geweest bij Paard&Lifestyle (Nu Dressage Pro) en heb ik op onder andere Horse Event verschillende masterclasses gegeven. Daarnaast heb ik ontelbare workshops en lezingen gegeven zowel in Nederland als daarbuiten waarbij ik mijn vier stappen naar ‘Presteren met plezier!’ uit de doeken gedaan heb en anderen hierdoor ook konden gaan presteren!

De Online Training gaat op 1 maart 2019 weer van start!

Ben jij er ook bij?

Wat moet je allemaal weten over de Online Training?

 • Onbeperkt toegang tot de training!

  Heb je een nieuw paard? Je kunt de training GRATIS opnieuw doen, onbeperkt!

 • Elke twee weken opent de nieuwe module

  Je ontvangt dan een email dat de nieuwe filmpjes en opdrachten toegankelijk zijn!

 • De training kun je in je eigen tempo volgen!

  Ben je toch iets drukker dan je dacht? Geen probleem. Elke keer als de training opnieuw start word je daarover geïnformeerd en kun je GRATIS opnieuw aansluiten!

 • Bij alle filmpjes zitten opdrachten!

  Die opdrachten maak je online en blijven bewaard in het systeem!

 • Na twee modules volgt een gratis webinar waar je jouw specifieke vragen kunt stellen!

  En heb je tussendoor vragen? Dan stel je ze gewoon in de besloten Facebookgroep en krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Wie gingen jou voor?

Marije Schelfhorst

De training Beter Presteren op Wedstrijd heeft ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ben geworden van waarom ik train en wat ik ermee zou willen bereiken. Als je weet wat je drijfveer is en weet wat je doel is kun je veel gerichter trainen. Ook geeft het je veel tips & tricks om je doelen te behalen en je te blijven verbeteren. Het heeft mij zeker vooruit geholpen en het is erg fijn om met andere deelnemers en Malene zelf te kunnen sparren over je doelen en punten waar je op vastloopt. Zeker een aanrader als je bewuster wilt trainen en vooruit wilt komen!

Marije SchelfhorstZ dressuur
Suzanne Schuren

Ik ben de online training beter presteren op wedstrijd gaan volgen in combinatie met een individueel begeleidingstraject omdat ik altijd enorm zenuwachtig was op wedstrijd en ik daar heel graag vanaf wilde. Het eerste stuk bewustwording waarom je nu eigenlijk wedstrijden rijdt of zelfs rijdt in het algemeen is wel een eyeopener. Verder weet ik nu hoe ik me optimaal moet voorbereiden op een wedstrijd, hoe ik mijn zenuwen beter in bedwang kan houden of kan beïnvloeden mocht ik er toch last van hebben. Ik kan nu met veel concentratie en de juiste focus en doelen een proef rijden. En ik dacht altijd dat mijn paard vervelend was op wedstrijd, maar dit lag voor het grootste deel echt aan mijn zenuwen, we kunnen er nu echt aan rijden en zijn al tot mooie prestaties gekomen. Zeker een aanrader!

Suzanne Schuren
Marijke Fruytier

Ik heb via BWR Online de online training Beter Presteren op Wedstrijd gevolgd en ook probeer ik af en toe een les van Malene mee te pakken. De online training is logisch en stap voor stap ingedeeld en heeft bruikbare tips die je gemakkelijk zelf in de praktijk kunt brengen. Ik vind het ook erg handig dat je altijd kunt teruggaan naar de verschillende onderdelen op de website want je hebt nu eenmaal niet elke week even veel tijd of als je bijvoorbeeld vast loopt op bepaalde dingen!

Marijke Fruytier
Meike van Gorkum
In de loop der jaren ben ik steeds meer spanning op gaan bouwen naar een wedstrijd toe en werd het zelfs een ding tijdens de trainingen. Om die reden ben ik bij Malene gaan trainen en heb ik ook de online training Beter Presteren op Wedstrijd gevolgd.
Door de training ben ik me weer bewust waarom ik überhaupt paardrijd en wedstrijden wil rijden en hoe ik me hierin het beste kan voorbereiden. Ik train nu veel bewuster en heb er weer ontzettend veel lol in! Ook stel ik concrete doelen en kan ik echt genieten als we weer een stapje verder zijn.
Meike van Gorkum

Met de Online Training Beter Presteren op Wedstrijd leer jij ook presteren met plezier!

Je leert alles over de training, doelen stellen, proeven voorbereiden en hoe je de focus kunt behouden op de proef! En natuurlijk nog veel meer!

Waaruit bestaat de Online Training Beter Presteren op Wedstrijd?

De training is opgebouwd uit vier modules over training en motivatie, trainingsplannen en doelen stellen, proeven voorbereiden en omgaan met spanning en stress.

Elke module bestaat uit instructie filmpjes, opdrachten en aanvullende pdf bestanden. Elke twee weken gaat er een nieuwe module open. De training duurt dan ook 8 weken. Tussen module twee en drie en na de laatste module is er een gratis webinar waarin je vragen kunt stellen.

Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep waar je jouw antwoorden kunt delen en vragen kunt stellen. Ook kun je hier jouw resultaten vermelden!

Ondanks dat er per module twee weken staat kun je de training toch in eigen tempo volgen. Je hebt namelijk onbeperkt toegang! Wanneer de training opnieuw van start gaat ontvang je een email waarop je kunt reageren of je de training opnieuw wilt volgen, Gratis!