Ben jij klaar voor het nieuwe wedstrijdseizoen?

Of loop je nog tegen wat zaken op? Dan herken je vast de onderstaande punten!

Komt dit je bekend voor?

 • je rijdt soms wel een winstpunt en soms niet
 • in de ring raak je de controle over je paard kwijt
 • je hoort de voorlezer niet altijd en rijdt vervolgens verkeerd
 • voor je wedstrijd maak je je druk om andere combinaties die meedoen
 • je oefent thuis je proef maar dat wordt heel vaak ruzie
 • je bent soms misselijk voordat je op je paard stapt
 • je vraagt je met regelmaat af waarom je nog op wedstrijd gaat
 • je vind dat de jury echt veel te streng geweest is
 • het commentaar op je protocol is absoluut niet voor jou bestemd
 • je bent meer bezig met de mensen die langs de kant staan dan met je proef
 • tijdens het losrijden rij je de sterren van de hemel en in de proef stopt je paard met lopen

Herken je minimaal twee van deze punten? Dan zit je hier helemaal goed! Het is namelijk hartstikke logisch dat je jezelf herkent want dit zijn geen onderdelen die heel gemakkelijk in je les behandeld kunnen worden. Dit zijn allemaal gevolgen van het rijden van wedstrijden waar je rijtechnisch wel voor hebt kunnen trainen met jouw instructeur maar waarbij het op een ander vlak fout gaat!

Wil jij hier wat aan veranderen?

Mag ik je helpen?

Wie is Malene Nootenboom?

Ik ben trainer, instructrice, mental coach en vooral ook amazone. Ik heb al mijn paarden zelf opgeleid en zelfs twee hele normale paarden opgeleid tot en met de grandprix.

Makkelijk praten zou je zeggen! Maar niks is minder waar. Ik heb moeten omgaan met de spanning, de druk om te presteren en om mee te draaien op het hoogste niveau. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd! Om mijn leerlingen nog meer te helpen met de training maar ook met het mentale aspect, heb ik een aanvullende HBO Opleiding Psychologie en Coaching gevolgd.

Die opleiding, in combinatie met mijn ORUN 4 (geslaagd met een 9 voor het rijden en een 9 voor het lesgeven) en uiteraard mijn eigen ervaringen maken dat ik absoluut in staat ben om anderen te helpen om van presteren iets plezierigs te maken. In samenwerking en met respect naar je paard!

Omdat al die informatie teveel is om in een gesprek te vertellen heb ik een online training ontwikkeld. Deze online training bestaat uit vier modules en leren je alles over presteren, trainings- en wedstrijdschema’s en je maakt je eigen wedstrijddossier.

Ik wil je graag uitnodigen om mee te doen!

De Online Training start op 1 maart 2019

Je kunt de training in je eigen tempo volgen!

 • Elke module krijg je toegang tot inspirerende en leerzame video’s

  Daarnaast volg je een aantal online opdrachten die je online kunt bewerken en bewaren!

 • Je krijgt toegang tot het Online Wedstrijddossier!

  Hierin kun je je wedstrijdplanning en vorderingen bijhouden!

 • De training is aangevuld met verschillende PDF bestanden

  Deze bevatten handige achtergrond informatie over bijvoorbeeld zelfvertrouwen of de criteria per klasse.

 • Je krijgt toegang tot de online community op onze besloten Facebookgroep!

  Hier kun je de opdrachten met de andere deelnemers uitwisselen en vragen stellen aan Malene.

 • Na elke twee modules volgt een Online Webinar

  Je kunt hier live je vragen laten beantwoorden of aanvullende informatie vragen! En je kunt dit uiteraard terug kijken!

Weet je dat de meest succesvolle ruiters hun successen te danken hebben aan hun voorbereiding op die wedstrijden?

Elke ruiter is in staat om zichzelf zo voor te bereiden dat presteren een plezier wordt en het resultaat een cadeau waar je hard voor gewerkt hebt!

Ik heb via BWR Online de online training Beter Presteren op Wedstrijd gevolgd en ook probeer ik af en toe een les van Malene mee te pakken. De online training is logisch en stap voor stap ingedeeld en heeft bruikbare tips die je gemakkelijk zelf in de praktijk kunt brengen. Ik vind het ook erg handig dat je altijd kunt teruggaan naar de verschillende onderdelen op de website want je hebt nu eenmaal niet elke week even veel tijd of als je bijvoorbeeld vast loopt op bepaalde dingen!

Marijke Fruytier

De training Beter Presteren op Wedstrijd heeft ervoor gezorgd dat ik veel bewuster ben geworden van waarom ik train en wat ik ermee zou willen bereiken. Als je weet wat je drijfveer is en weet wat je doel is kun je veel gerichter trainen. Ook geeft het je veel tips & tricks om je doelen te behalen en je te blijven verbeteren. Het heeft mij zeker vooruit geholpen en het is erg fijn om met andere deelnemers en Malene zelf te kunnen sparren over je doelen en punten waar je op vastloopt. Zeker een aanrader als je bewuster wilt trainen en vooruit wilt komen!

Marije Schelfhorst
In de loop der jaren ben ik steeds meer spanning op gaan bouwen naar een wedstrijd toe en werd het zelfs een ding tijdens de trainingen. Om die reden ben ik bij Malene gaan trainen en heb ik ook de online training Beter Presteren op Wedstrijd gevolgd.
Door de training ben ik me weer bewust waarom ik überhaupt paardrijd en wedstrijden wil rijden en hoe ik me hierin het beste kan voorbereiden. Ik train nu veel bewuster en heb er weer ontzettend veel lol in! Ook stel ik concrete doelen en kan ik echt genieten als we weer een stapje verder zijn.
Meike van Gorkum

Ik ben de online training beter presteren op wedstrijd gaan volgen in combinatie met een individueel begeleidingstraject omdat ik altijd enorm zenuwachtig was op wedstrijd en ik daar heel graag vanaf wilde. Het eerste stuk bewustwording waarom je nu eigenlijk wedstrijden rijdt of zelfs rijdt in het algemeen is wel een eyeopener. Verder weet ik nu hoe ik me optimaal moet voorbereiden op een wedstrijd, hoe ik mijn zenuwen beter in bedwang kan houden of kan beïnvloeden mocht ik er toch last van hebben. Ik kan nu met veel concentratie en de juiste focus en doelen een proef rijden. En ik dacht altijd dat mijn paard vervelend was op wedstrijd, maar dit lag voor het grootste deel echt aan mijn zenuwen, we kunnen er nu echt aan rijden en zijn al tot mooie prestaties gekomen. Zeker een aanrader!

Suzanne Schuren