Jolene scoort direct in eerste oefenwedstrijd

 • Jolene scoort direct in eerste oefenwedstrijd

  Jolene heeft haar merrie al een tijdje maar het was er nog niet eerder van gekomen om te starten.

  Jolene: Trots dat wij samen onze eerste wedstrijd hebben gereden! Ik heb mijn lieve, sensibele KWPN merrie Witchcraft nu bijna 2 jaar. Thuis was er vaak veel spanning tijdens het rijden. Hier hebben we héél hard aan gewerkt het afgelopen jaar tijdens de lessen. Daarom was ik erg benieuwd hoe ze uit eindelijk zou reageren op wedstrijd terrein en in een proef. Tijd dus voor een oefen wedstijdje in de B.

  De eerste 5 minuten buiten de trailer stond ze te trillen, daarna was de spanning bij ons beide gezond. We hebben lekker de tijd genomen met losrijden en hierin veel tempo wisselingen gereden, voltes, schouder binnenwaards enz om haar gefocust, los en goed aan het been te krijgen. En bij mijzelf gelet op mijn houding, handen, en los laten van mijn bovenbenen.

  In de eerste proef wijkte ze aan het begin alleen in de eerste hoek wat uit naar binnen ivm daar een super enge witte kast lag die haar natuurlijk zomaar op kon eten…. Na haar nog wat meer duidelijkheid te geven (vertrouwen) ging het prima en was ze met haar focus bij mij. Ze nam eigenlijk direct al het juiste tempo aan en we gingen als een soepele slang (tussen 2 handen en 2 benen) door de proef heen. Het was her en der nog wat slordig vanuit mijzelf vond ik en ze was nog teveel tegen de hand op sommige stukken. De eerste proef bleek toch nog 200.5 punten waard.
  De 2e proef ging naar mijn idee een stuk beter en netter. Hierin miste ik wel de impuls wat later ook terug kwam als feedback van de jury. Uit eindelijk voor proef 2: 195 punten.

  Het heeft een hoop geduld, zelf inzicht en doorzettings vermogen gekost maar ik ben super trots op ons en vol vertrouwen gaan we onze wedstrijd carrière echt beginnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.