Knap resultaat voor Christianne en Absolutely Fabulous

Vandaag heeft Christianne Weijer met haar Absolutely Fabulous (Amber) haar onofficiele debuut gemaakt in de klasse Z2. Afgelopen zomer heeft Amber een maandje bij mij in training gestaan om de wissel op de juiste manier te bevestigen. Die maand bleek Amber een ontzettend fijn en bewerkbaar paard die zich heel goed aanpaste aan haar nieuwe omgeving en de net wat andere manier van rijden.

Christianne vertelt:

Inmiddels 5 jaar geleden heb ik een zware rugoperatie ondergaan en zijn er 12 wervels vast gezet. In die tijd van de operatie en revalidatie heeft Amber in training gestaan bij iemand anders. Helaas is daar het een en ander niet helemaal goed verlopen en zijn bepaalde oefeningen echt mis gegaan, waaronder de galopswissel. Inmiddels is ze alweer ruim 3 jaar terug en zijn we ook al zo lang bezig om met bloed, zweet en tranen de wissels goed te krijgen. En opeens afgelopen zomer ging het snel! We snappen hem.

Na veel twijfelen en lang niet starten vandaag mijn allereerste Z2 proef ooit gereden. Wat zag ik er tegenop! Dit gestart tijdens de clubkampioenschappen waardoor het echt een oefenrondje was om te meten waar we staan en waar we aan moeten gaan werken. Duidelijk is wel dat ik kilometers moet maken, maar wat was ik blij. De wissel die altijd het moeilijkst was ging super! Uiteindelijk een mooie winstpunt gereden met een zeer opbouwend protocol. Nu zo verder trainen en meters maken.

 

Ik weet zeker dat het goed gaat komen met deze combinatie! Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.