Malene en Icoon naar winst met nullen en achten

  • Malene en Icoon naar winst met nullen en achten

    Malene kwam op 1 december met Icoon aan de start op de selectiewedstrijd in Werkendam. Icoon was wat terugdenkend maar Malene kon hem er goed uit rijden.

    Malene: Icoon was in de eerste proef net wat teveel terug. In de draf kon ik hem er goed aanhouden wat resulteerde in een paar dikke 7ens en 8en. In de galop lukte dat niet meer waardoor Icoon terug bleef in de verruimingen en daar ook wat protest 8n liet zien. Dit resulteerde in een aantal dikke onvoldoendes en zelfs een nul voor de overgang van galop naar draf omdat hij niet meer galoppeerde. Ondanks de flinke rij onvoldoendes hadden we toch nog 182,5 punten.

    Tussen de proeven door heb ik Icoon door flink te schakelen wat scherper kunnen krijgen. Dat kwam absoluut tot uiting in de tweede proef waarin we dan ook een eerste plaats behaalden met 195,5 punten.

    Na afloop ook een leuk gesprek gehad met de jury. Ze gaf aan dat ze het erg prettig vond om te zien dat ik elke keer heel duidelijk naar de hand toe wil rijden. En een compliment dat ik de storing zo handig kon oplossen! Erg leuk om te horen!