Mariska naar eerste plaats ZZ Licht

Hoewel Mariska met Cip ook al eens in het ZZ Zwaar gestart is heeft ze gebruik gemaakt van de mogelijkheid om ook nog in het ZZ Licht te starten.

Mariska:

Vandaag hebben we nog een keer een ZZL proefje gereden om een beetje in het wedstrijdritme te komen. Ik heb gelijk mooi de tips van Malene uit kunnen testen die we van de week hebben geleerd bij de cursus ‘Omgaan met wedstrijdspanning’ van BWR. Voor het vlechten, poetsen en opzadelen heb ik heel ruim de tijd genomen en geheel alleen gedaan omdat in het idee dat Cip met meer mensen om zich heen sneller gespannen is. Hij stond stiller dan normaal met vlechten dus dit lijkt zeker te werken. Ondanks toch nog even een klein (oke.. groot ) stressmomentje toen het 20 min inliep hebben we toch fijn en redelijk ontspannen kunnen rijden! In de galopwissels kwam hij nog iets teveel terug maar verder was ik erg tevreden.
De dagen van te voren heb ik diverse malen de proef meter voor meter gevisualiseerd in mijn hoofd. Volgende nog proberen mijn ademhaling beter te controleren. Ons resultaat was 224 ptn (64%) en een 1e plaats (vd 2) en was ook goed voor de eennahoogste score van deze jury vandaag.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.