Michelle Michels mag Z2 gaan starten met haar Floyd!

Michelle is toen zij in de klasse M reed bij mij komen lessen met Floyd. Floyd is een prachtige en werkwillige friese ruin die ontzettend veel aanleg heeft voor het hogere dressuurwerk.

Afgelopen zondag had deze combinatie wedstrijd in Zwijndrecht bij RSV de Hoge Devel. Hier hoopten zij het laatste ount te rijden in de klasse Z1 zodat we kunnen gaan werken aan de vliegende wissel en de overstap gemaakt kan worden naar de klasse Z2 en verder.

Michelle:

Gisteren heb ik weer eens uit gestart met Floyd. Ik moest nog 1 punt rijden in het Z1 en door gedurfd te rijden hoopten we dat punt ook te halen.
Ik ben nog niet heel vaak met Floyd uit gestart en hij vind dit nog best wel spannend, maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij zich keurig gedragen heeft. Hij had wel wat spanning en wilde daardoor wat slechter buigen naar rechts dan thuis. Maar we konden er met de hulp van Malene, die er ook was, hier met losrijden goed aan werken.
Vervolgens de eerste proef in en ik heb echt lekker gereden! Ik kon er goed aan rijden en denken aan de dingen waar we mee bezig zijn in de les. Daarna tussendoor even goed gestapt aangezien Floyd moe was, het was namelijk érg warm in de bakken en hij had daar best wel last van. Dit was ook goed te merken in de tweede proef en hij was hier echt op.
Nog even nabesproken en toen kwamen we nog op het punt dat ik minder moet werken, ik ben in de proef altijd wat banger dat hij stilvalt waardoor ik teveel ga doen en waardoor het beeld juist onrustiger wordt. Hier moet ik zelf dus wat meer aan gaan denken.
Met de uitslag waren we heel blij, we waren namelijk 2x 2e met 213,5 en 205! Dus we hebben ons doel ruim gehaald en daarnaast een goede ervaring gehad.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.