Succesvol ZZ Licht debuut voor Judith en Montreux

Twee weken geleden kreeg ik van mijn vroegere instructrice Judith de vraag of ik haar kon komen lesgegeven. Grappige situatie maar uiteraard ben ik daar wel op ingegaan. Judith vertelde dat ze op korte termijn ZZ licht wilde starten maar dat de pirouette nog erg moeizaam was.

Judith: Vorig jaar december heb ik mijn laatste puntjes in het Z2 gereden en voor mezelf een datum geprikt waarop ik mijn debuut wilde maken in het ZZ-Licht.

22 April zou het worden, lekker thuis op stal, de “deur” niet uit en zo hadden we nog 4 maanden om de puntjes op de bekende “i” te zetten en niet geheel onbelangrijk…er moesten pirouettes geleerd worden.
Op een gegeven moment kwam 22 April steeds dichterbij maar die pirouettes waren drama, wat is dat òntzettend moeilijk en vooral met een paard die dit nòg moeilijker vind!
De hulp van Malene ingeschakeld en anderhalve week voor datum op een woensdag les gehad, maandag daarop heeft Malene plaats genomen in het zadel om ons paard uit te leggen hoe dit kunstje uitgevoerd moest worden. En wat vond hij het moeilijk, maar ondanks dat blijft hij ontzettend zijn best doen en je ziet hem zijn beste beentje voor zetten.
De dag nadat Malene hem gereden heeft even lekker een buitenrit met hem gemaakt, even het koppie leegmaken en met lang teugeltje genieten van het heerlijke weer.
Woensdag weer les en onder begeleiding van Malene weer gewerkt aan de pirouettes, ging stukken beter waarna Malene vroeg…wat ga je doen, Z2 of ZZ-licht? Ach we gaan er gewoon voor, het zijn tenslotte “maar” twee onderdelen en ga het zien als oefenrondje en puur rijden voor de ervaring. Ik was blij dat mijn pirouettes die we reden voor een 2 niet meer zo waardeloos gingen als een weekje eerder.
En daar was gisteren, de dag van de wedstrijd! Ontzettend warm maar dat mocht de pret niet drukken. Half uurtje voor tijd erop gegaan want ik wilde niet te lang losrijden, 10 minuten losgestapt en opgepakt..bewust tijdens het losrijden geen enkele poging gedaan om een pirouette te rijden omdat het bij Treux twee kanten op kan gaan..of ze worden beter, of steeds slechter..we zien wel.
Na een twintig minuten te hebben gereden werden we geroepen en mochten we starten, allebei super relaxed, geen spanningen of stress..maar mannnnnnn wat was het warm!! Halverwege mijn proef dacht ik dat ik flauw ging vallen! Maar wat heb ik fijn gereden, mèèr dan tevreden. We hadden ook best de nodige foutjes en hij mocht zeker met meer expressie en impuls lopen maar kreeg het niet voor elkaar om hem wakkerder te krijgen..dan niet..als we maar rond komen en met een goed gevoel af kunnen sluiten.
Nog even getwijfeld of ik voor mijn tweede proef af zou melden maar na enkel met lange teugel gestapt te hebben tussen de twee proeven door had ik het idee dat hij nog wel een rondje wilde. Tweede proef was hij iets meer voorwaarts en deed hij zoals altijd weer ontzettend zijn best, weer fijn gereden en met een voldaan gevoel van mijn paard gestapt.
Ik ben deze wedstrijd gaan rijden met geen enkele verwachting omdat ik weet dat er nog veel meer te behalen valt en dat het echt nog vele malen beter kan maar wilde hem ondanks dat toch rijden.
Prijsuitreiking aan het einde van de dag, geen prijs maar wel 61,14% en 61,57% gereden, Eerste twee puntjes zijn binnen! En de pirouettes??
Die zijn in een week tijd met de hulp en begeleiding van Malene van een 2/3 naar twee keer een 6 in mijn eerste proef en een 5,5 in de tweede proef gegaan waar ik ontzettend blij en trots op was..sommige zeggen..jeetje, je gaat toch niet voor een 5,5 of een 6? Ik wil minimaal voor een oefening een dikke 8 kunnen rijden anders heeft het geen nut..
Zo sta ik er niet in..ik ben alles behalve een streber en heb geen ambities om subtop te rijden, lukt het is het leuk, lukt het niet dan jammer. We zien wel waar het schip strand en zolang ik met mijn 45 jaar en mijn 15 jarige paard lekker een wedstrijdje kan rijden en kan genieten van de sport ben ik een gelukkig mens.
Malene, ik wil je super bedanken voor je hulp en vertrouwen, top!!!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.