Teleurstellingen en wat gaat er nu gebeuren?

Het afgelopen jaar is voor Malene niet makkelijk geweest. Begin van het jaar kwam Fieke vast te liggen in haar stal en blesseerde zich hiermee.

Na revalidatie bleef zij in het trainen aangeven het niet prettig te vinden en na een diepgaander onderzoek bleek dat zij niet meer geschikt was voor de (top)sport.

Via een kennis is zij verkocht naar het buitenland als recreatiepaard.

Tijdens outdoor Zeeland blesseerde Denice zich en scheurde daarbij haar rugspier waarna zij direct ook licht atactisch raakte. Grote pech natuurlijk en klaar voor de sport. Gelukkig heb ik een ontzettend fijn plekje voor haar gevonden en is zij op dit moment drachtig. Denice is niet meer van mij maar haar eerste veulen wordt dat wel. De hengst Freischutz is de vader van dit veulen.

Ook verstapte Zoohee zich tijdens de laatste proef op Zeeland Outdoor. Na onderzoek bleek er niks aan de hand en haar oude blessure was nog steeds in orde en sport geen probleem. Toch bleef ik mijn twijfels houden ondanks dat ze niet echt pijn of kreupelheid toonde. Na een paar weken aankijken ben ik toch terug gegaan naar de dierenarts om nog eens te kijken naar haar been. Nu bleek dat zij aan de buitenkant van hetzelfde been waar ze voorheen de blessure had gehad, een nieuwe blessure had opgelopen. Hierdoor is het been te zwak voor de topsport. In allereil heb ik haar nog geprobeert te laten dekken maar dat is niet aangeslagen. Het was ook al erg laat in het seizoen. Ook Zoohee heeft nu een geweldig plekje, blijft mijn eigendom en wordt komend voorjaar ophnieuw gedekt.

Tot overmaat van ramp blesseerde Icoon zich vervolgens in de wei. Hierbij liep hij een breukje in de kogel op. Op dit moment is hij aan het revalideren. De banden en pezen zijn onbeschadigd en de breuk was bij de laatste controle niet meer zichtbaar.

 

Dus ja…. omdat positief denken gelukkig hoog in het vaandel staat kan Malene zich nu wat meer focussen op het nieuwe programma van BWR Online. Hier is het afgelopen jaar weinig mee gebeurd omdat Malene simpelweg te druk was met alle werkzaamheden omtrent de paarden.

Op korte termijn zullen er weer blogs gepubliceerd worden, kun je weer vragen stellen, er komt een nieuwe online training aan en kun je iets doen met je proef.

Ook zullen er weer vaker nieuwsberichten geplaatst worden. Wil je wat delen met de lezers van BWR? Heb je als leerling goede resultaten behaald? Laat het dan even weten zodat we dit op de site kunnen plaatsen!

Uiteraard bedank ik iedereen voor het meeleven en de support de afgelopen maanden en we gaan er met frisse moed weer tegenaan!

Tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.