Vroeggeboorte veulen BWR Happiness

Op 11 mei is BWR Happiness bevallen van een prachtig zwart hengstveulen. De merrie was pas begin juni uitgerekend. De direct opgeroepen dierenarts gaf aan dat het veulen prematuur was met 35% kans op overleven. Hierop is Malene met veulen en merrie direct vertrokken naar de Faculteit Diergeneeskunde waar de veulenbrigade klaar stond om hulp te verlenen. Ondanks alles wat gedaan is om het veulen redden heeft het niet mogen baten. Malene heeft dan ook moeten besluiten om afscheid te nemen. Happiness bleef er vrij rustig onder wat ook weer laat zien dat de natuur dit op de eigen manier regelt. De merrie heeft een paar uur afscheid mogen nemen waarna ze weer mee terug gegaan is naar stal. Malene heeft het veulen afgestaan zodat er sectie verricht kan worden.

Voor Happiness was dit haar eerste veulen. Daarnaast had ze geen melkproductie waardoor er zowel door Utrecht als de eigen dierenarts werd afgeraden om haar in te zetten als pleegmoeder.

Via Facebook, App en Email heeft Malene erg veel opbouwende en troostende berichtjes ontvangen. Ze wil iedereen hiervoor hartelijk danken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.